Let op: ondersteuning Windows 7 stopt!

Na 10 jaar stopt Microsoft met de ondersteuning voor Windows 7, om precies te zijn 14 januari 2020. Microsoft stopt dan met het leveren van de gratis beveiligupdates en ondersteuning voor PC’s die op Windows 7 draaien. Vanaf dat moment is Windows 7 als onveilig besturingssysteem te beschouwen en het vergroot het risico op financiële én imagoschade. Wat betekent dat voor jouw onderneming? Wij leggen het kort uit.

 

Doe de check

Er is geen reden tot paniek. Werk jij nog met Windows 7? Dat controleer je door: selecteer de Startknop, typ Computer in het zoekvak, klik met de rechtermuisknop op Computer en selecteer Eigenschappen. Daar zie je onder ‘Windows-versie’ de versie die jouw PC gebruikt.

 

Wat is het alternatief?

Windows 10 is het antwoord van Microsoft. Het is de bedoeling dat Windows nooit meer een nieuwe versie krijgt, maar dat Windows 10 simpelweg iedere keer upgrades krijgt.

 

Goede voorbereiding

Het duurt nog even, maar wij willen niet dat je te zijner tijd voor verrassingen komt te staan of een gemakkelijk doelwit voor hackers wordt. Begin daarom tijdig, zodat je zeker weet dat jouw applicaties compatibel zijn met Windows 10. En wij helpen je graag met een eventuele migratie.

Heb je hier nog vragen over? Stel ze gerust.