Even voorstellen: Rob Harmsen, Key Account Manager bij Allinco Systems

De hotelschool combineren met een technische opleiding tot systeem- en netwerkbeheerder, het komt waarschijnlijk niet vaak voor. Toch is dit precies wat Rob Harmsen zo’n twintig jaar geleden met succes deed! Zijn ervaring in de hospitalitybranche en kennis van de IT-markt zet hij nu al ruim veertien jaar in voor Allinco Systems. Na een korte tussenstop elders keerde Rob onlangs bij ons terug als Key Account Manager. In deze functie richt hij zich volledig op de hospitality-accounts. Tijd om kennis te maken met deze geboren en getogen Brabander!

 

Het begint bij een goede relatie

Er is een duidelijke rode draad in alles wat Rob vertelt: het draait allemaal om sterke relaties en sociale betrokkenheid. “Vanaf mijn eerste sollicitatiegesprek bij Allinco Systems was er direct een klik. Geen vakinhoudelijke gesprekken, maar een kop koffie en smalltalk. In het contact met mijn klanten sta ik er hetzelfde in. Ik vind het belangrijk om sociaal betrokken te zijn en echt een relatie op te bouwen. De verkoop komt daarna wel. Eerst de vent en dan z’n tent wordt er weleens gezegd. Wie werken er in een bedrijf, wat drijft de ondernemer en wie is de mens achter de mens? De gesprekken met klanten om het antwoord op deze vragen te krijgen, maken mijn werk zo interessant.”

 

Een sparringpartner voor de hospitalitybranche

Vanuit zijn eigen verleden weet Rob precies hoe het er in de hospitalitybranche aan toegaat. “Ik ga niet elke dag naar mijn werk omdat het moet, maar omdat het kan”, vertelt Rob. “Ik wil echt een sparringpartner zijn voor klanten in deze sector, omdat ik weet dat daar behoefte aan is. Iedereen is op zoek naar manieren om bedrijfsprocessen te optimaliseren, maar er is vaak niet genoeg kennis in huis om zelf de juiste ICT-oplossing te kiezen. Op basis van mijn ervaring en door eerlijk en transparant te zijn, help ik hen hierbij. De belangrijkste vraag die we samen beantwoorden is: hoe kan ICT voor jou werken? Zo bepalen we samen welke investering er nodig is om uiteindelijk minder kosten te maken en meer geld over te houden.”

 

Samenwerking met Van der Valk Hotels & Restaurants

Het meest trots is Rob op de samenwerking met Van der Valk Hotels & Restaurants die in 2015 gestart is. “Eigenlijk was deze samenwerking echt de start van onze focus op de hospitalitybranche”, licht Rob toe. “Het begon met een klant die wij graag wilden bedienen, maar die ons nog niet kende. Als ik dan kijk waar we nu staan, ben ik heel trots op wat we bereikt hebben. Zo zijn wij onder andere verantwoordelijk voor de managed Wi-Fi, het glasvezelinternet, IP camera- en VoIP-telefonieoplossingen.”

Rob kijkt er naar uit om zich de komende tijd volledig toe te leggen op zijn rol als Key Account Manager. “Eerder deed ik alles van de techniek tot aan de presales, maar nu is er echt focus aangebracht in mijn werkzaamheden. Samen met mijn collega’s kijk ik met frisse energie en nieuwe ideeën naar de toekomst.”

Binnenkort ook een keer sparren onder het genot van een goede kop koffie? Neem dan vrijblijvend contact op met Rob.