Wat betekent de AVG voor Allinco Systems?

Sinds 25 mei 2018 hebben we een nieuwe Europese privacywet: Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). In het Engels heet deze wet: General Data Protection Regulation (GDPR). Over dit onderwerp is al veel geschreven, maar wat betekent de AVG voor Allinco Systems? En daarmee ook voor jouw onderneming?

Wij spraken met Jan Gerrit Kroon van Blue Legal, een juridisch kantoor dat ondernemers helpt met vraagstukken op het gebied van recht en technologie. Hij begeleidde én adviseerde Allinco Systems tijdens het AVG Compliance traject. Jan Gerrit Kroon: “Wat mij vrijwel direct opviel, was dat privacy binnen Allinco Systems een heel serieus onderwerp is. Daarin hebben ze een proactieve houding en hands-on aanpak!”

AVG in het kort
De AVG vereist dat je passende maatregelen treft om de persoonsgegevens die je verwerkt optimaal te beschermen. Dus verwerk jij persoonsgegevens? Dan is deze wet ook op jouw onderneming van toepassing. Geen reden tot paniek, maar juist een voordeel voor iedereen. Want deze wetgeving is er om persoonsgegevens te beschermen. Ga je hier niet zorgvuldig mee om, dan riskeer je boetes tot wel €20.000.000,- of 4% van de jaaromzet.

AVG Compliance Traject
Deze wet was er niet van de één op andere dag. Allinco Systems is dan ook ruim op tijd gestart om AVG compliant te worden. Jan Gerrit Kroon: “Samen zijn we het AVG Compliance traject begonnen. Gedurende een jaar hebben we verschillende privacy maatregelen genomen om hun data én die van de klanten veilig te stellen. En niet alleen dat: we hebben samen meer transparantie gecreëerd, zodat de klanten van Allinco Systems ook makkelijker AVG compliant kunnen worden.”

Volledig privacybeleid
Blue Legal kijkt naar alle relevante processen in relatie tot het verzamelen van data. Van boekhoudgegevens tot aan de opslag en toegang van data. Op basis daarvan stellen ze een inventarisatierapport op waarin zij analyseren, uitwerken én adviseren wat de noodzakelijke stappen zijn. Jan Gerrit Kroon: “We adviseren niet alleen een beleid, maar zorgen er samen met de intern verantwoordelijke Privacy Manager voor dat deze goed in de organisatie wordt geïmplementeerd én uitgevoerd. Voor Allinco Systems is dat Wesley Witlox. We helpen hem op weg met het privacy beleid, inclusief alle facetten die daarbij komen kijken: verwerkingsregister, dataregister, verwerkersovereenkomsten, datalekprotocol, ict-instructie, informatiebeveiligingsbeleid, privacy- en cookiestatement, voorlichting en training van de medewerkers én all-in begeleiding gedurende 2018 met betrekking tot privacy.”

AVG compliant
Door de goede adviezen en begeleiding van Blue Legal is Allinco Systems AVG compliant. Ben jij ook klaar voor de AVG? Wil je hier meer over weten? Of meer informatie over wat we op het gebied van de AVG voor jouw onderneming kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.