Het is nu Allinco (zonder Systems)

Robin Wensing vertelt over nieuwste ontwikkelingen Allinco

Misschien was het je al opgevallen dat de ‘Systems’ er af is bij veel van onze uitingen (en de rest volgt snel). Waarom? Dat legt Robin Wensing, technisch directeur Allinco, uit: “We zagen niet meer de toegevoegde waarde van Systems in onze bedrijfsnaam. En in Nederland zijn we bij al onze relaties al bekend onder de naam Allinco. In wezen verandert er voor onze relaties dus niet veel en we blijven wie we zijn: een innovatieve club mét veel expertise en durf!”

ALLes IN Computers

Waar de naam Allinco eigenlijk voor staat? “Alles in computers, want dát is wat we doen", legt Robin uit. Jaren geleden bestond Allinco uit verschillende ondernemingen en werd het verschil gemaakt met het tweede deel van de naam, de ene partij verzorgde hardware en de andere software. Eén onderneming is inmiddels verkocht en doorgegaan onder een andere naam: “We konden daarom de naam Allinco Systems gewoon behouden, zonder dat er verwarring zou ontstaan bij onze relaties.”

Innovatie én lef!

De naam Allinco omvat alle diensten die ze aanbieden: IT, Cloud, Wi-Fi, Telefonie en IP Camera’s. “100% voor waar we vandaag de dag voor staan. Maar we doen natuurlijk veel meer, iedereen is welkom in ons netwerk!” Robin gaat enthousiast verder: “We doen bijvoorbeeld heel veel mooie projecten voor Hospitality, ik durf ook wel te zeggen daar we daar de beste in zijn. We zijn innovatief én durven met creatieve oplossingen te komen. Dat maakt het verschil.”

Bijzondere cases

Allinco heeft voor iedere klant een passende oplossing. “Dat is een belangrijke les die ik heb geleerd in de IT; lef hebben. Vooral niet bang zijn voor nieuwe dingen. Een voorbeeld is onze klant Duinrell, zij wilden een megagroot Wi-Fi-netwerk en niemand durfde dat aan. Wij wel. En het is ons nog gelukt ook! Of een hotel met het vraagstuk om TV kijken innovatiever te maken. Dan pakken we zo’n vraagstuk met beide handen aan en gaan we testen om tot de beste oplossing te komen. In dit geval de techniek dat iedere hotelgast met zijn eigen scherm gebruik maakt van het TV aanbod. Dát zijn mooie ontwikkelingen.”

Alle diensten en services onder één dak

Zo heeft Allinco veel meer mooie projecten in de pijplijn zitten, waarover we je later meer vertellen. “Een tipje van de sluier? Voor een klant ben ik bezig met een uitdagende Wi-Fi-oplossing. Een hotel wil graag nieuwe telefonie, maar geen bekabeling. Daarom ontwerpen we nu een systeem dat volledig over Wi-Fi gaat, zodat we straks draadloos 250 telefoons aansturen”, vertelt Robin trots. Maar Allinco doet natuurlijk veel meer, ook het MKB is een grote doelgroep. “We zijn een automatiseringsclub met alle expertise in huis en hebben niet alleen maar een specialisatie in netwerken. Voor alle vraagstukken kijken we continu naar wat het oplevert, hoe de toekomst eruit ziet én wat het betekent op het gebied van efficiency. Samen met de klant. En daar past de naam Allinco (zonder ‘Systems’) heel goed bij.” Ben je benieuwd wat Allinco voor jouw onderneming kan betekenen? Neem dan hier contact met ons op!