Maak kennis met Gert Vogelaar

Gert Vogelaar zit al ruim vijftig jaar in het vak. “Ik ben er destijds als zeventienjarige ingerold omdat ik aardig kon schaken en mijn vader dacht dat het programmeren van een computer dan ook wel zou lukken. Die keuze bleek een schot in de roos en de afgelopen vijftig jaar heb ik alle functies binnen de IT wel beoefend.”

Van IT’er naar directeur
In 1982 stond Gert aan de wieg van het toenmalige Allinco B.V. “Ik heb bij verschillende IT bedrijven gewerkt en begon in 1973 samen met een collega mijn eerste eigen IT bedrijf. Deze collega werd later de directeur van Allinco en vervolgens ik ging daar aan de slag als computerprogrammeur. In de jaren tachtig deden minicomputers (voorloper van de huidige pc’s) hun intrede en werd de computer ook beschikbaar voor het MKB. Met Allinco richtten wij ons daar op; van de verkoop tot aan het maken van programma’s voor deze computers. En toen ging het snel. Ik werd in 1985 directeur van Allinco B.V. en nu zijn we ruim 35 jaar verder en heb ik inmiddels een stap teruggedaan.”

Nog lang niet met pensioen
Het woord ‘pensioen’ behoort nog niet tot de vocabulaire van Gert. “Ik werk nog twee dagen op kantoor, maar ik ben er wel 7 dagen per week in mijn hoofd mee bezig. Op dit moment ben ik vooral verantwoordelijk voor de boekhouding en financiële gang van zaken. Daarnaast adviseer ik mijn opvolgers én ben ik als statutair directeur nog eindverantwoordelijke.”

Plezier is het allerbelangrijkste
Gert vindt het leukste om medewerkers te motiveren. “Ik krijg er energie van als ik zie dat medewerkers plezier hebben in hun werk. Daar gaat het uiteindelijk om, doen waar je passie ligt. De technologie verandert continu en als ik zie dat mijn collega’s dat moeiteloos oppikken én vertalen naar nieuwe producten en oplossingen, geniet ik volop. Daar ligt ook de kracht van Allinco Systems: continu innoveren.”

Ook tijd voor ontspanning
Als hij niet op kantoor is, ontspant hij veel op de fiets. “Samen met mijn echtgenote gaan we al meer dan 40 jaar met volgeladen fietsen Europa in. Naast onze fietsvakanties ontspan ik met schaken, hardlopen en luister ik graag naar klassieke muziek.” Een veelzijdigheid aan hobby’s. “Klopt, maar veelzijdigheid is ook kenmerkend voor Allinco. We zijn altijd bezig met vernieuwen en dat geeft iedere dag weer een nieuwe dynamiek.”

Trots op iedereen
Gert is het meest trots op de medewerkers. “Ons personeelsverloop is praktisch nihil. Ik mag al jaren met hele fijne collega’s werken. IT projecten slagen niet altijd (hoort een beetje bij de branche), maar bij Allinco Systems slagen we er praktisch altijd in om een slecht project om te buigen en zo toch tot een goed einde te brengen. Samen hebben we klanttevredenheid als doel en dat zegt iets over onze medewerkers. Hun gedrevenheid én motivatie!”

Ben je benieuwd wat Allinco Systems voor jouw onderneming kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en we vertellen je graag meer.