5 tips voor een veilig en gebruiksvriendelijk Wi-Fi netwerk voor gasten

Altijd toegang tot internet en graag snel, veilig én gebruiksvriendelijk. Dát is de wens van uw gasten. Was Wi-Fi voorheen nog luxe, nu is het in veel gevallen een vereiste. Een belangrijke voorziening waar men op let bij het maken van hun keuze voor een hotel, vakantiepark of vergaderlocatie. Maar hoe zorg je ervoor dat iedereen tegelijkertijd zijn e-mail kan controleren, een serie op Netflix kan kijken of muziek kan streamen? Zonder vertraging op het netwerk, inbreuk op privacy of ingewikkelde inlogprocedures. In dit blog geven we 5 tips.

1. Zet veiligheid op nummer één
Je mag er vanuit gaan dat de gasten geen snode plannen hebben, maar een veilig netwerk is wel zo prettig. Niet alleen voor de gasten, maar zeker ook voor jouw onderneming. Creëer een separaat gastennetwerk dat los staat van uw bedrijfsnetwerk. Hierdoor kunnen uw gasten nooit toegang krijgen tot uw netwerk. Daarnaast dient u er ook voor zorg te dragen dat uw gasten onderling elkaar niet digitaal kunnen zien of lastig vallen.

2. Zorg voor de juiste bandbreedte
Men kan nu veilig inloggen en wil snel de city guide openen. Niet 5 minuten wachten tot de download eindelijk gelukt is, want de gastbeleving valt of staat met snel internet. Snel internet hoeft niet altijd vele malen duurder te zijn. En wist je dat het wegvallen van het signaal vaak te maken heeft met interferentie? Gebruik je de 2,4GHz-band, dan bestaat de kans dat de babyfoon of magnetron dit kanaal óók gebruikt. Niet zo handig dus. Vaak helpt het al door gewoon een ander wifi-kanaal in te stellen, bij voorkeur vijf kanalen verwijderd van het meest storende netwerk.

3. Houd het simpel
Houdt de inlogprocedure eenvoudig. Zo krijg je tevreden gasten. Zorg bijvoorbeeld voor dat ze na inloggen op jouw homepage terecht komen. Zo zie je én wie jouw website bezoekt én creëer je een extra platform voor marketing. Richt deze pagina bijvoorbeeld zo in dat alle (extra) diensten van het hotel en op een rij staan of dat een aanbieding van het restaurant verschijnt.

4. Ga op zoek naar de optimale positie
Controleer of de Wi-Fi dekking in jouw hele hotel optimaal aanwezig is. Zo niet? Stel dan bij of laat je adviseren over een signaalversterkende oplossing. Je wil namelijk dat iedereen tevreden is, niet alleen de gasten in het penthouse of de vergaderzaal, maar ook diegene die op het dakterras geniet van een aperitief.

5. Kies voor WaaS
WaaS? Wi-Fi as a Service. WaaS zorgt voor de beschikbaarheid van een draadloos netwerk, zonder dat je investeert in dure apparatuur en beheer. Complex beheer is daarmee ook verleden tijd én je weet zeker dat het netwerk veilig is, want dat regelt jouw IT partner standaard in. Deze dienst is ook nog eens flexibel, zo schaal je gemakkelijk op én af.

Wil jij meer weten over de ideale oplossing voor jouw hotel of vakantiepark? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Samen met onze klanten gaan wij op zoek naar de juiste Wi-Fi-oplossing, altijd met digitale gastvrijheid als uitgangspunt.