ALLINCO SYSTEMS BIEDT VAN DER VALK HOTELS SMART WI-FI VIA WIRELESS AS A SERVICE (WAAS)

11/12/2015

Via Wireless as a Service (WaaS) voorziet Allinco Systems klanten van een betrouwbare en flexibele Wi-Fi dienst. Hierbij maken wij gebruik van de Smart Wi-Fi producten van Ruckus Wireless om de hoogste kwaliteit Wi-Fi te leveren. Veel ondernemingen hebben reeds voor Wireless as a Service gekozen, zo ook Van der Valk Hotels en Restaurants.

In 2015 liep voor veel Van der Valk Hotels het contract met hun huidige Wi-Fi leverancier af. Een goed moment om de mogelijkheden en ontwikkelingen op het gebied van Wi-Fi onder de loep te nemen. De kwaliteit van de Wi-Fi dienst stond hierbij voorop. De hotels hebben klantbeleving hoog in het vaandel staan en willen hun gasten ook op het gebied van Wi-Fi de best mogelijke ervaring bieden. Een goede Wi-Fi verbinding speelt bij hotels een steeds belangrijkere rol. De aanwezigheid van Wi-Fi is doorslaggevend voor gasten om voor een hotel te kiezen. Daarnaast worden de hotels ook veel gebruikt als evenementenlocatie voor congressen en vergaderingen waarbij een betrouwbare Wi-Fi verbinding essentieel is. In hun zoektocht kwamen de hotels uit bij Allinco Systems uit Breda. Als gecertifieerd partner van Ruckus Wireless zijn wij gespecialiseerd in het ontwerpen en onderhouden van WLAN-infrastructuren. Dankzij onze kennis van Wi-Fi, succesvolle referenties en de kracht van ons WaaS-concept hebben de hotels voor Allinco Systems gekozen. In een tijdsbestek van zes weken zijn er meer dan 700 access points in verschillende hotels geïnstalleerd om deze allemaal te voorzien van een betrouwbaar Wi-Fi netwerk.

Wireless as a Service (WaaS)
Met WaaS profiteren klanten van een flexibele en schaalbare Wi-Fi dienst zonder dat zij hiervoor grote investeringen moeten doen. Men neemt een maandelijkse dienst af bij Allinco Systems, waarmee zij voorzien worden van alle benodigde hardware, software en ondersteunende services voor een stabiel Wi-Fi netwerk. De klant kan hierbij zelf bepalen hoe groot het Wi-Fi netwerk wordt omdat deze dienst op basis van access points wordt afgenomen. De klant profiteert hierbij van de flexibiliteit van deze dienst omdat deze, indien gewenst, eenvoudig opgeschaald kan worden.

Naast schaalbaarheid en flexibiliteit van WaaS zijn de klanten ook verzekerd van een kwalitatief goede Wi-Fi dienst. Deze kwaliteit wordt geboden dankzij het gebruik van professionele producten en services van Allinco Systems. Zo maakt men gebruik van de Smart Wi-Fi producten van Ruckus Wireless. Het geheim van de prestaties van Ruckus Wireless zit in hun gepatenteerde adaptieve antennetechnologie, waarmee het signaal continu automatisch het beste pad kiest om een gebruiker te bedienen. Dit zorgt voor een stabiele verbinding, ook wanneer het netwerk zwaar belast wordt door meerdere gelijktijdige gebruikers. Als gecertifieerd partner van Ruckus Wireless heeft Allinco Systems alle kennis in huis om het Wi-Fi netwerk te ontwerpen, installeren en onderhouden.

Wij werken met een 10-stappenplan om onze klanten te begeleiden naar de beste Wi-Fi oplossing. Door middel van Wi-Fi metingen op locatie wordt bepaald hoe een maximale dekking wordt behaald.
Ons 10 stappenplan:
1. Kennismakinggesprek en/of probleemanalyse
2. Uitvoeren uitgebreide site survey en opstellen meetrapport
3. Bespreken meetrapport en advisering om tot gewenste situatie te komen
4. Offerte- en opdrachttraject
5. Implementatie van nieuwe infrastructuur en Wi-Fi netwerk
6. Testen en aanpassen Wi-Fi netwerk
7. Uitleg en instructie van uw Wi-Fi netwerk
8. Oplevering 9. Ingebruikname Wi-Fi netwerk
10. Start service en support.

Overal Wi-Fi in Hotel Breukelen Van der Valk Hotel Breukelen had de wens voor een stabiel en dekkend Wi-Fi netwerk voor gasten en het personeel. De gasten zitten voornamelijk in de zalen, de brasserie en het restaurant en willen hier vaak met vele devices tegelijkertijd gebruik maken van Wi-Fi. Meer dan 200 gebruikers op het netwerk is hier geen uitzondering en helaas kon het voormalige Wi-Fi netwerk hier niet voldoende in voorzien. Ook was er op het buitenterras te weinig tot geen dekking. Het hotel heeft met WaaS van Allinco Systems een perfecte oplossing gevonden. In het hotel hebben wij 72 ZoneFlex R500 en R300 access points geplaatst. Hiermee is men overal in het hotel en op het terras voorzien van een stabiele Wi-Fi verbinding. Doordat Allinco Systems het netwerk op afstand beheerd is men ervan verzekerd dat het netwerk altijd optimaal presteert. Zo kan men bijvoorbeeld de bandbreedte per acces point toewijzen, wanneer er bepaalde zalen zijn die meer data nodig hebben. Wi-Fi voor Van der Valk Beveren Hotel van der Valk Beveren in België beschikt over drie verdiepingen met kamers, suites, restaurant en diverse zalen. In de hotelkamers en de kleine zalen zijn in totaal 25 ZoneFlex R300 access points geplaatst. In de zes grote zalen is er gekozen voor de ZoneFlex R500 van Ruckus Wireless, omdat deze meer capaciteit moeten bieden voor meerdere gebruikers. De negen luxe suites zijn allemaal voorzien van de ZoneFlex H500 wallswitch. De H500 biedt niet alleen Wi-Fi toegang, maar beschikt ook over meedere ethernetpoorten waarmee de televisies verbonden zijn. Voor het beheer wordt gebruik gemaakt van het Ruckus SmartZone Software Platform. Vanuit deze software verkrijgt men een overzichtelijke interface waarin men alle gekoppelde access points en gebruikers op het netwerk kunnen beheren.

Bekijk deze referentie in pdf formaat

Terug naar de vorige pagina
We hebben IT oplossingen geleverd aan: