Windows 10 innovatieve tools binnen handbereik

20/11/2015

Windows 10 is nu bijna een kwartaal gratis beschikbaar. Bent u al overgestapt? Wij zetten voor u wat voordelen op een rijtje.

1. Start Menu back tot basic

Het startmenu is terug op de vertrouwde plek linksonder. Met Windows 10 ligt de focus niet zoals bij Window 8 op de apps. Bij Windows 10 is het startmenu de centrale plek waar u alle informatie terug kunt vinden.

2. Het systeem is lichter en daardoor sneller

Doordat het besturingssysteem veel efficiënter in elkaar is gezet, laden programma soepeler, en vergt het besturingssysteem ook veel minder van de hardware. Opstarttijden zijn een stuk ingekort, waardoor je met de nieuwe versie van Windows gemiddeld zo’n vijf seconden sneller op je bureaublad terechtkomt.

3. Apps in een nieuw vormgegeven winkel

In Windows 8 zat u direct in full-screen app. Binnen Windows 10 worden de apps op een gebruiksvriendelijk manier gepresenteerd. Alle apps worden in een kader getoond waar u doorheen kunt scrollen.

4. Cortana, uw PA

Met Windows 10 heeft u de vooruitstrevende tool Cortana tot uw beschikking. Deze intelligente tool vraagt om toegang tot uw gegevens. Na accordering zal Cortana relaties gaan leggen en u razendsnel van de juiste informatie voorzien.

5. Hello login

Hello helpt gebruikers nog sneller in te loggen. Zonder dat u uw paswoord intikt krijgt u toegang tot uw systeem. Dit is mogelijk door herkenning. Neem plaats achter uw computer en het systeem wordt opgestart. Helaas is Hello nu nog niet op alle computers te gebruiken i.v.m. de vereisten waaraan de camera moet voldoen.

6. Edge browser

Edge is de nieuwe browser van Windows. Deze browser is tevens van Cortana voorzien, waardoor zoekacties sneller gaan. Daarnaast is het met Edge mogelijk om op webpagina’s aantekeningen te maken, en deze notities direct te delen of op te slaan.

Favorieten, gedownloade bestanden en de readingslist zijn beter terug te vinden in Edge.

7. Action Center

Was Windows 8.1 nog van een notification panel voorzien. Met Windows 10 worden meldingen over apps en tips in het Action Center vermeld. Ook het selecteren van het Wi-fi netwerk of bluetooth vindt hier plaats. Met een klik op het Action Center of door te swipen van rechts naar links zit u direct in uw Action Center.

8. Virtual Desktops

Windows 10 geeft eindelijk gehoor aan dé wens van vele gebruikers: De virtuele desktop. Met een virtuele desktop lijkt het net of het systeem meerdere schermen heeft, zonder dat je die schermen fysiek op je bureau hoeft te hebben staan. Windows 10 biedt die mogelijkheid met een klik of druk op de taakbalk.

9. Continuum

Met Continuum realiseert Windows 10 een desktop-ervaring op een smartphone of tablet.

Je kunt met Continuum je smartphone of tablet, draaiend op Windows 10, koppelen met een extern display om vervolgens op een groot scherm met de desktopversie van Windows 10 te werken.

10. Core Windows Apps

De apps van Windows zijn sterk verbeterd. Apps van Mail, Agenda, Foto's zijn allemaal vernieuwd. Ook voor de apps is Cortana geintegreerd. Hierdoor wordt uw agenda en e-mail op basis van uw gebruik gevoed.

Wilt u meer informatie over Windows10 neem contact met ons op.