Clouddiensten van Allinco Systems

Als één van de grootste spelers in de regio kunnen wij ook u aansluiten in de “Cloud”. Wij kennen de Cloud allemaal van radio en TV. Microsoft, Apple, Google, iedereen adverteert zich een slag in de rondte maar velen weten niet exact wat “The Cloud” is.

Wat is de Cloud?

Simpel gezegd is de Cloud niets meer dan één of meerdere servers, die fysiek niet binnen uw eigen organisatie staan maar via internet benaderbaar zijn. Vanzelfsprekend zijn er natuurlijk meerdere varianten.

 

Lees verder

Public Cloud

Een goed voorbeeld van een Public Cloud oplossing is
Microsoft Office 365. 
Zij introduceert vanaf oktober dit jaar de nieuwe zakelijke reeks Office 365 abonnementen.
Met de introductie van de nieuwe Microsoft Office 365 abonnementen probeert Microsoft meer duidelijkheid te scheppen in de verschillende varianten. De oude abonnementen waren verkrijgbaar in vijf verschillende versies en waren onderverdeeld in verschillende “plannen”, plan 1-2-3.

Lees verder

Private Cloud

Een Private Cloud omgeving is een Cloud dienst die specifiek op uw wensen wordt ingericht.

De (virtuele) servers waarop deze diensten ter beschikking worden gesteld, zijn vaak uw eigendom of u betaalt voor de exclusiviteit. Dit houdt in dat u de server niet hoeft te delen met andere bedrijven of gebruikers.
De reden dat bedrijven kiezen voor een Private Cloud omgeving is dat ze willen werken met specifieke software die niet online beschikbaar is, of omdat voor bepaalde bedrijfsprocessen speciale maatwerk software benodigd is. Daarnaast willen veelal de grotere ondernemingen, met het oog op de privacy, geen gebruik maken van een Public- of Hybride Clouddienst.

Lees verder

Hybrid Cloud

De Cloud is vandaag de dag niet meer weg te denken uit onze manier van leven; even een berichtje liken via Facebook, een WhatsApp groep aanmaken voor het vrijgezellenfeest van je beste vriend, en je iPhone synchroniseren met iCloud.

Wanneer we de zakelijke markt bekijken zien we vaak dat ondernemers huiverig zijn voor Clouddiensten. “De oude server kan nog wel een jaartje mee”, “De back-up doen wij altijd op een externe harde schijf”, “Nee, de Cloud is niets voor ons bedrijf, daar zijn wij veel te klein voor” zijn veel gehoorde argumenten van ondernemers om (nog) geen gebruik te maken van de Cloud.

 

Lees verder

Cloud Telefonie

Een telefooncentrale in de Cloud die meebeweegt met de dynamiek van uw bedrijf.
We noemen dit HIP “Hosted IP telefonie”
Met Hosted IP Telefonie communiceert u via de Cloud. U kunt gebruikmaken van ieder IP-toestel: uw vaste en mobiele telefoon, maar ook uw tablet en computer zijn onderdeel van uw telefoon omgeving. In tegenstelling tot een fysieke telefooncentrale vereist Hosted Telefonie geen grote investering en is een ISDN-verbinding overbodig. U betaalt alleen voor de functies die u gebruikt. Deze kunt u op elk moment naar eigen wens inrichten en wijzigen.

Lees verder

Hosting/ Co-locating

Door het (bijna) overal beschikbare Internet, is het ook mogelijk vanuit andere plaatsen het bedrijfsnetwerk te benaderen. Het is zelfs niet meer nodig de Server(s) binnen uw bedrijf te plaatsen. Bij Hosting brengt u de Server(s) elders onder, u huurt Serverruimte en/of Servers in datacentrum van Allinco Systems. Het is dus niet meer noodzakelijk de traditionele kantoorautomatisering omgeving binnen uw bedrijf op te bouwen.

Lees verder